Manusile de protectie sunt accesoriul de baza in activitatile care presupun lucrul manual. In functie de tipul de activitate si gradul de protectie, alegerea manusilor de protectie trebuie sa tina cont de confort, protectie si dotari, astfel incat cel care le foloseste sa poata lucra comod, eficient si in siguranta. Multitudinea de producatori si numarul mare de modele disponibile, iti ingreuneaza sarcina de a alege manusile potrivite? Te vom ajuta printr-o serie de articole, astfel incat tu sa poti face cele mai bune alegeri. Astazi, vom prezenta principalele categorii de manusi pentru protectie, in functie de tipul de activitate pentru care au fost proiectate.
Manusi de protectie pentru uz general
Nefiind destinate sarcinilor grele cu potential ridicat de accidentare, manusile pentru uz general au fost proiectate pentru activitati usoare, unde este necesara o protectie medie a mainilor. Realizate din materiale usoare si flexibile (naylon, bumbac, amestec de fibre elastice, poliuretan, nitril, etc.) manusile pentru uz general ofera avantajul confortului la purtare indelungata. Recomandate pentru activitati de precizie, logistica, montaj, finisaj, productie si alte sarcini usoare, prezinta imersii totale sau partiale in materiale aderente si impermeabile, pentru a feri mana lucratorului de apa, uleiuri si alte substante. Stratul aderent imbunatateste priza, aducand un plus de confort si productivitate.
Manusi de protectie rezistente termic
Obligatorii in mediile de lucru cu temperaturi ridicate, manusile rezistente termic feresc mainile de arsuri, avand atat rol de reducere cat si de prevenire a situatiilor periculoase care se pot solda cu accidentari. In functie de tipul materialelor din care sunt realizate, protejeaza lucratorul de cele trei tipuri de caldura pe care acesta le poate intalni in activitatea sa: caldura radianta (generata de sursele de caldura prezenta in mediul de lucru), caldura convectiva (cauzata de temperatura mediului de lucru) si caldura conductiva (cauzata de contactul cu obiecte fierbinti). Realizate din diferite tipuri de piele, fibre sintetice, fibre naturale sau materiale compozite, manustile rezistente termic au rolul de a intarzia transferul termic, nu de a-l inlatura complet.
Manusile de protectie impotriva substantelor chimice
Impermeabile, cu manseta lunga sau scurta. Protejeaza mainile de substantele chimice corozive sau iritante. Recomandate pentru activitati de productie, manipulare, curatenie, cercetare. Realizate din materiale aderente care rezista la actiunea agentilor chimici, ofera pe langa o priza buna si diferite norme de rezistenta la abraziune, materiale corozive sau iritante. In functie de tipul de activitate si gradul de periculozitate, iti recomandam sa alegi manusi conforme cu normele de protectie europene, pentru a avea un confort cat mai bun si o protectie eficienta.
Manusi de protectie heavy-duty
Destinate protectiei mecanice, manusile heavy-duty sunt esentiale in dotarea celor care presteaza activitati grele, cu risc ridicat de accidentare. Materialele rezistente la abraziune si rupere (piele, mix de fibre naturale si sintetice) si cusaturile trainice, confera o durabilitate prelungita. Manusile heavy duty sacrifica o parte din confortul manusilor pentru uz general, in favoarea protectiei crescute. Pot fi folosite in constructii, manipularea obiectelor grele si alte activitati dificile in care manusile de protectie normale nu intrunesc toate conditiile de siguranta si protectie cerute.
Manusi de protectie pentru sudura
Protejeaza lucratorul de radiatiile rezultate in urma procesului de sudura, avand si o buna protectie termica. In marea lor majoritate sunt realizate din piele, prezentand diferite tipuri de intarituri in palma sau pe degete pentru a imbunatati durabilitatea si protectia oferita. Maneca lunga protejeaza bratul lucratorului de rezidurile fierbinti rezultate in procesul de sudare, fiind impreuna cu masca si sortul pentru sudura, necesare in dotarea fiecarui sudor. Spre deosebire de manusile heavy duty, pielea manusilor pentru sudura este mai moale, pentru a imbunatati priza oferind in acealasi timp o buna tactilitate si dexteritate.
Manusi de unica folosinta
Realizate din materiale sintetice, sunt recomandate activitatilor din industria medicala, alimentara sau in activitatile de cercetare. Pot fi pudrate sau nepudrate, cu manseta lunga sau scurta. Se muleaza perfect pe palma pentru a oferi o tactilitate si dexteritate foarte buna. Nu protejeaza mecanic, termic sau chimic, fiind utilizate in general ca o bariera impotriva germenilor si a murdariei. Utilizate cu precadere in manipularea alimentelor si in activitati medicale, manusile de unica folosinta prezinta si o particularitate speciala: pot fi sterile sau nu. Iti recomandam manusile sterile in activitatile medicale si cele care presupun contactul cu alimente, pentru a spori gradul de igiena.
Manusi anti-taiere
In functie de mediul de lucru in care vor fi utilizate, alimentar sau industrial, manusile anti-taiere, protejeaza imptriva taieturilor accidentale, cauzate de obiectele ascutite. Realizate fie dintr-un amestec de fibre naturale si sintetice sau metale cu grade diferite de rezistenta, acest tip de manusi pot prezenta intarituri sau imersii cu materiale sintetice pentru sporirea durabilitatii si a aderentei. Prin utilizarea lor, lucratorul beneficiaza de o protectie foarte buna, fara a sacrifica foarte mult din confortul la purtarea indelungata.
Noi și partenerii noștri folosim tehnologii, inclusiv cookie-uri, pentru a colecta informații despre dumneavoastră în diverse scopuri, inclusiv::
Prin click pe „Acceptați Tot”, vă exprimați consimțământul pentru toate aceste scopuri..
Puteți afla mai multe despre utilizarea noastră a cookie-urilor și a altor tehnologii, precum și despre colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal, făcând clic aici: