Nefiind destinate sarcinilor grele cu potential ridicat de accidentare, manusile pentru uz general au fost proiectate pentru activitati usoare, unde este necesara o protectie medie a mainilor. Ideale pentru activitati de precizie, logistica, montaj, finisaj, productie si alte sarcini usoare, pot avea si imersii totale sau partiale in materiale aderente si impermeabile, pentru a feri mana lucratorului de apa, uleiuri si alte substante. Imersia imbunatateste priza, aducand un plus de confort si productivitate.
Ce tipuri de manusi pentru uz general sunt potrivite domeniului tau de activitate? Aceasta este intrebarea de care, cu mici modificari, trebuie sa tii cont si la care vei afla raspuns in acest articol.
Luand in calcul mediul de lucru si activitatile preponderente, mansusile de protectie pentru uz general, pot fi impartite in cateva categorii principale:
Manusi neimersate
Sunt manusile al caror scop principal este sa fereasca mana de murdarire, adaugand o protectie de baza. Sunt fabricate din fibre textile sintetice sau fibre textile naturale, permit o buna aerisire a mainii, pastrand dexteritatea si tactilitatea. Recomandate pentru mediile uscate, in activitati de montaj, logistica, productie si alte activitati usoare. Pot fi folosite ca baza pentru a absorbi transpiratia, purtand pe deasupra lor manusi impermeabile, stiut fiind ca manusile impermeabile prin insasi natura lor nu permit aerisirea palmei si a degetelor.
Manusi cu puncte de imersare
O variatie a manusilor neimersate, manusile cu puncte de imersare, pastreaza formatul manusilor neimersate, avand pentru un plus de aderenta, puncte de imersie din nitril, poliuretan si alte materiale sintetice. Scopul acestor puncte de imersie este de a creste aderenta. Recomandate pentru activitati care presupun lucrul cu unele, logistica, productie si alte activitati unde pe langa protectia de baza este necesar si un plus de aderenta. Aceste manusi nu sunt impermeabile, deci sunt recomandate pentru lucrul in medii uscate.
Manusile imersate partial
Cu imersii pe degete, palma, degete si palma, manusile imersate partial sunt calea de mijloc intre manusile neimersate si manusile imersate total. Zonele imersate imbunatatesc aderenta, in timp ce zonele neimersate permit evaporarea transpiratiei. In functie de zonele imersate, aceste tipuri de manusi sunt recomandate pentru activitati de montaj in medii uleioase, sarcini de precizie sau productie.
Manusile imersate total
Recomandate pentru medii de lucru umede, uleioase si murdare. Vor proteja mana de murdarie, umezeala si accidentari minore. Au la baza unul sau mai multe straturi de material textil si un strat din nitril, poliuretan sau alt material cu rol de impermeabilizare. Prin imersie, materialul impermeabil adera la fibrele textile sau sintetice, facand corp comun cu manusa. Se obtine astfel un plus de aderenta cu pastratea dexteritatii si tactilitatii. Mana este astfel izolata de contactul cu lichide sau uleiuri, ferind lucratorul de iritatii si alergii. Compenseaza lipsa ventilatiei prin stratul interior care absoarbe umezeala, fiind totusi recomandata indepartarea lor din cand in cand, pentru a permite respiratia pielii.
Pentru oferta completa, testarea echipamentelor de protectie si consiliere specializata programeaza o intalnire cu un agent RTC:
Noi și partenerii noștri folosim tehnologii, inclusiv cookie-uri, pentru a colecta informații despre dumneavoastră în diverse scopuri, inclusiv::
Prin click pe „Acceptați Tot”, vă exprimați consimțământul pentru toate aceste scopuri..
Puteți afla mai multe despre utilizarea noastră a cookie-urilor și a altor tehnologii, precum și despre colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal, făcând clic aici: