Ce este laminarea?
Laminarea este procesul prin care un document este imbracat intr-un invelis de plastic cu scopul de a-l proteja. Prin acest proces, folia de laminare adera la suprafata documentului conferind rezistenta si durabilitate. In functie de preferinte sau natura documentului laminarea poate fi facuta la cald sau la rece, ambele variante avand rezultate similare dar tratand diferit atat documentul cat si procesul de laminare. Ca si metode, cele mai folosite sunt laminarea tip plic si laminarea tip rola. Astfel, un document poate fi laminat permanent sau poate fi introdus ermetic intr-un plic de plastic pentru a fi pastrat in siguranta
De ce sa laminezi?
Prin laminare documentul va rezista trecerii timpului, avand un finisaj profesionist de calitate. Chiar daca evolutia tehnologica a adus cu sine digitalizarea documentelor si stocarea lor in cloud, vor exista in continuare activitati de birou care implica documentele pe suport de hartie si implicit, nevoia de a le proteja impotriva deteriorarii. Laminarea protejeaza documentele de amprente, pete, picaturi, rupturi, stersaturi si umiditate. Sporeste contrastul si culorile, un document laminat aratand ca nou pentru mult timp.
Ce sa laminezi si unde?
Acasa: poti proteja si pastra in siguranta momente dragi surprinse in fotografii de familie. Diplome de merit, retete utilizate des, certificate, etichete, decupaje, harti sau instructiuni.
HoReCa: meniuri, orare, indicatoare, sau retetare pastrate in siguranta. De asemenea, asiguri un mediu igienic, documentele laminate fiind usor de dezinfectat, nefiind afectate de solutiile de igienizare si curatare.
Industrie:Planuri, schite de evacuare, instructiuni, semne, orare, toate vor dura mai mult prin laminare, fiind protejate de murdarie si uzura.
Birou: Prezentari, cataloage, oferte, carti de vizita si multe altele! Foliile de laminare ofera protectia de durata documentelor, impotriva murdariei, lichidelor si umezelii, precum si un finisaj lucios pentru intensificarea culorilor!
Cum?
Extrem de simplu, usor si rapid! De exemplu, folosind laminatoarele Leitz iLAM Office A3 si iLAM Office A4. Acestea stabilesc noi standarde in laminare fiind disponibile in culori metalizate vesele si invioratoare! Impreuna cu foliile de laminare Leitz vei avea la indemana o solutie performanta si moderna pentru laminarea documentelor tale!
Tipuri de laminare
Poti opta pentru laminarea tip plic sau laminarea tip rola. Prin laminarea de tip plic, documentul este inserat intr-un plic de plastic inchis ermetic. Nu este o solutie permanenta, documentele putand fi ulterior recuperate. Laminarea tip rola, este o solutie permanenta; prin acest procedeu, folia de laminare adera la suprafata documentului.
Laminarea la cald si laminarea la rece; ambele solutii ofera rezultate similare, singura diferenta majora fiind procedeele utilizate si tipul de consumabile specifice. In general, aparatele de laminare la rece sunt mai fiabile si mai economice pe termen lung. Nefiind necesare temperaturile ridicate pentru procesul de laminare la cald, uzura este mai redusa si consumul de energie electrica este scazut. Laminarea la cald insa, ofera per total rezultate mai bune, laminarea obtinuta fiind superioara celei la rece.
Laminatoarele Leitz iLAM
Acasa sau la birou, laminatoarele Leitz iLAM impreuna cu foliile de laminare Leitz garanteaza o laminare facila, fara blocaje, cu rezultate perfecte de fiecare data. Laminari fara bule de aer, fara documente distruse, cu un aspect imbunatatit si durabilitate de lunga durata.
Avem si o veste buna: Achizitionand un laminator Leitz iLAM participant la promotie primesti cadou o pereche de casti Sennheiser! Mai multe detalii, aici.
Noi și partenerii noștri folosim tehnologii, inclusiv cookie-uri, pentru a colecta informații despre dumneavoastră în diverse scopuri, inclusiv::
Prin click pe „Acceptați Tot”, vă exprimați consimțământul pentru toate aceste scopuri..
Puteți afla mai multe despre utilizarea noastră a cookie-urilor și a altor tehnologii, precum și despre colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal, făcând clic aici: